Ruilen en retourneren

Retouren

Aankoop niet zoals verwacht?

Retourneren binnen 14 dagen

Ruilen of retourneren geen probleem!

Op deze pagina vind u alle informatie met betrekking tot het retourneren van onbeschadigde artikelen. Als u een artikel beschadigd heeft ontvangen of wanneer het defect is geraakt, dan verzoeken we u om direct contact met ons op te nemen.

14 dagen

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Bekijk een product zoals u dat in een winkel zou doen, u kunt b.v. een toiletrolhouder wel bekijken, maar ga hem niet aan de muur monteren.
Het aankoopbedrag plus eventueel betaalde verzendkosten (voor het zenden van ons naar u) wordt aan u terugbetaald. Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier (zie einde algemene voorwaarden).

Voorwaarden retourneren

- wij stellen het op prijs als u ons via e-mail informeert als u een artikel retour wilt sturen.
- retour zenden in originele staat, ongebruikt en in originele verpakking.
- als wij een extra doos om de productverpakking hebben gebruikt, gebruik deze dan ook voor het retour zenden.
- de originele product verpakking mag niet worden beschreven en er mogen geen plakband of stickers op geplakt worden.
- stuur altijd een retourformulier, de pakbon of een ander document met uw gegevens erop mee.
- zorg voor een goede verpakking en voldoende frankering (retour sturen is voor eigen rekening).
- verstuur indien gewenst het pakket met Track & Trace retour (wij zijn niet verantwoordelijk voor vermiste zendingen) en bewaar uw verzendbewijs.

Zodra we de zending in goede staat hebben ontvangen mailen wij een creditfactuur en betalen we het aankooppbedrag binnen vijf dagen terug via de door u gekozen betaalmethode. Als u heeft gekozen voor achteraf betalen (Riverty/Afterpay) dan vervalt de betalingsverplichting aan hen.

Retouradres

Noviostores.nl
Afd. Retouren
Cargadoorweg 29
6541 BT Nijmegen
Nederland

Retourformulier

Onderstaand formulier kunt u toevoegen in het retourpakket, dit is niet verplicht. De pakbon of een ander document waarop uw gegevens vermeld staan mag ook, zodat wij weten wie de afzender is.

Download het formulier voor herroeping (Word-document).

Terugstorttermijn aankoopbedrag

De terugstorttermijn gaat in op het moment dat u de goederen terug stuurt of aangeeft ze terug te sturen. Als u gekozen heeft voor achteraf betalen en u heeft nog niet betaald, dan komt uw betalingsverplichting te vervallen zodra de retourzending of annulering is verwerkt. Als u de bestelling heeft betaald via iDEAL, PayPal of op basis van bankoverschrijving, dan kunt u het betaalde bedrag binnen vijf (5) werkdagen na de verwerkingsdatum van uw retour of annulering op uw rekening verwachten. Als u heeft betaald via Creditcard, dan geven wij de betalingsmaatschappij direct opdracht tot creditering. U ontvangt altijd het volledige aankoopbedrag plus de eventueel betaalde verzendkosten bij aankoop terug zonder verdere kosten.

Ruilen

Als u een artikel wilt ruilen, vragen wij u eerst contact met ons op te nemen. Dit kan via e-mail of telefonisch.

Twijfel?
Twijfelt u of u een product kunt retourneren of ruilen of is de procedure u niet volledig duidelijk? Neem contact met ons op!

Consumentenwetgeving kopen op afstand

Lees meer informatie over de wet “Kopen op afstand” op de website van Consuwijzer.

Oude producten inleveren voor recycling

Wanneer u bij ons een nieuw product hebt gekocht, en u wilt uw oude product laten recyclen* om zo ook uw bijdrage te leveren aan een beter milieu dan kunnen wij dit voor u regelen.

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om bij aflevering direct uw pakket mee terug te geven aan de bezorger. Maar retourneren voor duurzame recycling kan uiteraard wel. Neem hiervoor contact met ons op, dan kunnen wij u voorzien van een verzendlabel voor het kosteloos versturen van uw oude product(en). Uiteraard zorgen wij er dan voor dat uw oude product duurzaam wordt verwerkt.

Maar aangezien wij "groen doen" kunt u natuurlijk zelf ook zorgdragen voor een duurzame recycling en uw oude product inleveren bij de milieustraat in uw gemeente, dat scheelt ook weer CO2 uitstoot. Zo dragen we met z'n allen een steentje bij aan een beter milieu!

* dit geldt alleen voor elektrische en elektronische apparatuur (Raeea)